piranixneusi-60x60-green

ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗ

Προτείνουμε συστήματα πυρανίχνευσης κατάλληλα για κάθε εφαρμογή που σας ειδοποιούν έγκαιρα και εντοπίζουν το χώρο που εκδηλώθηκε η φωτιά. Χρησιμοποιούμε αξιόπιστα συστήματα υψηλής τεχνολογίας  σε εξαιρετικές τιμές. Απλά συστήματα με λίγους ανιχνευτές , πολύπλοκα με εκατοντάδες αισθητήρια, υπολογιστές με γραφική απεικόνιση και δικτυακή διασύνδεση πολλών κεντρικών πινάκων.


ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ

Κατάλληλη για μικρές εγκαταστάσεις η πυρανίχνευση  συμβατικού τύπου παραμένει μία αξιόπιστη λύση για εστιατόρια, διαμερίσματα ή μονοκατοικίες. Έχει επίσης εφαρμογή σε χώρους με εκρήξιμη ατμόσφαιρα με ΑΤΕΧ ανιχνευτές και κουμπιά συναγερμού.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝH

Εντοπίζει με ακρίβεια το χώρο που υπάρχει κίνδυνος, το σημείο διακοπής ή βραχυκυκλώματος καλωδίου του βρόχου και προγραμματίζεται ακριβώς όπως επιθυμούμε. Οι ανιχνευτές μπορούν να προσαρμόσουν την ευαισθησία τους στις συνθήκες του εκάστοτε χώρου αλλά και να ανιχνεύουν τις εργάσιμες ώρες καπνό και το βράδυ την άνοδο της θερμοκρασίας.


ΔΙΚΤΥΑΚΗ

Έχει εφαρμογή συνήθως σε μεγάλα έργα με περισσότερα κτίρια. Όλοι οι πίνακες συνδέονται σε δίκτυο με πρωτόκολλο Ethernet ή BacNet ώστε να γίνεται η επίβλεψη από ένα υπολογιστή και με ένα λογισμικό γραφικής απεικόνισης. Με απλά λόγια έχουμε ένα σύστημα πυρανίχνευσης που αποτελείται από πολλούς πίνακες. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι μπορούμε μέσω του δικτύου να πάρουμε πληροφορίες από μακριά αλλά να κάνουμε διάγνωση και ενδεχομένως αποκατάσταση μιας βλάβης.


ΑΣΥΡΜΑΤΗ

Η ιδανική λύση για διατηρητέα κτίρια, για χώρους που δεν μπορούν να περάσουν καλώδια αλλά και για προσωρινές εγκαταστάσεις. Ασύρματη μετάδοση συναγερμού φωτιάς με απόλυτη αξιοπιστία και πιστοποίηση κατά ΕΝ54! Καλύπτουμε από ένα μικρό διαμέρισμα μέχρι ένα πολύ μεγάλο ξενοδοχείο τελειώνοντας την εγκατάσταση και τις δοκιμές σε χρόνο μηδέν. Χρησιμοποιούμε επαναλήπτες για να καλύψουμε δύσκολες μεταφορές σημάτων και διπλά κανάλια συχνοτήτων για απόλυτη σιγουριά και ασφάλεια.


ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Είναι το πιο ενδεδειγμένο σύστημα πυρανίχνευσης σε οδικές ή σιδηροδρομικές σήραγγες, σε κανάλια καλωδίων μεγάλου μήκους και σε βιομηχανικούς ταινιόδρομους. Η ανίχνευση αύξησης της θερμοκρασίας γίνεται με ειδικό καλώδιο οπτικής ίνας που δεν απαιτεί συντήρηση, δεν επηρεάζεται από ηλεκτρομαγνητικά πεδία και λειτουργεί χωρίς προβλήματα και στις πιο δύσκολες συνθήκες περιβάλλοντος.


ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΠΝΟΥ ΜΕ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Η άμεση ανίχνευση της πυρκαγιάς είναι ο καλύτερος τρόπος για να προλάβουμε τις ζημιές αλλά και το κίνδυνο για τα άτομα. Ένα σύστημα ανίχνευσης καπνού με αναρρόφηση είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο ευαίσθητο από τους κοινούς ανιχνευτές σημείου. Αποτελείται από ένα δίκτυο σωλήνων με οπές αναρρόφησης σε όλο το μήκος του και μία κεντρική μονάδα που μέσω ενός ανεμιστήρα κάνει δειγματοληψία του αέρα και ελέγχει τη παρουσία καπνού. Σημαντικές εφαρμογές είναι μουσεία, γκαλερί τέχνης, αποθήκες, τηλεφωνικά κέντρα, φυλακές, ψυκτικοί θάλαμοι και αίθρια με μεγάλο ύψος.


ΑΝΤΙΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Για την ανίχνευση καπνού, θερμοκρασίας ή φλόγας σε χώρους ή περιοχές με εκρήξιμη ατμόσφαιρα χρησιμοποιούμε συσκευές ενδογενούς ασφάλειας μέσω ειδικών διατάξεων περιορισμού ενέργειας που θα μπορούσε να προκαλέσει σπινθήρα. Όλος ο εξοπλισμός είναι πιστοποιημένος σύμφωνα με την οδηγία ΑΤΕΧ. Ειδικές προφυλάξεις λαμβάνονται κατά την εγκατάσταση και έλεγχο του εξοπλισμού από τους έμπειρους και εξειδικευμένους τεχνικούς μας.


MARINE

Διαθέτουμε συμβατικούς ή διευθυνσιοδοτούμενους ανιχνευτές όλων των τύπων που είναι πιστοποιημένοι για χρήση στη ναυτιλία από τους πιο γνωστούς νηογνώμονες.  Ανιχνευτές θερμοκρασίας, καπνού, φλογός με μία μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων και κεντρικών πινάκων πυρανίχνευσης κάνουν τα συστήματά μας κατάλληλα για πλοία γενικού φορτίου, δεξαμενόπλοια ή επιβατικά.


ΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Ειδικές εφαρμογές στη βιομηχανία αφορούν τα διυλιστήρια, την επεξεργασία λυμάτων, τους ψυκτικούς θαλάμους, τα εκκοκκιστήρια, τη μεταφορά ημιεπεξεργασμένων υλικών κλπ. Σχεδιάζουμε συστήματα ανίχνευσης και κατάσβεσης σπινθήρων, ανίχνευσης φλόγας ή θερμοκρασίας σε ιμάντες μεταφοράς χύδην πρώτων υλών και συστήματα πυροπροστασίας σε υπαίθριους μετασχηματιστές, αυτόματα γεμιστήρια καυσίμων κλπ.


ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ

Με ειδική σειρά πινάκων ελέγχου συστημάτων αυτόματης κατάσβεσης συνδυάζουμε και σας προσφέρουμε μία εξαιρετικά αξιόπιστη λύση για πυρανίχνευση και αυτόματη κατάσβεση ιδιαίτερα ευαίσθητων χώρων. Ελέγχουμε μία συστοιχία κυλίνδρων για περισσότερες περιοχές κατάσβεσης από ένα κεντρικό σημείο με πίνακες 19″ προσφέροντας σιγουριά και οικονομία χώρου και κόστους.


ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, σεισμού ή τρομοκρατικής απειλής είναι πολύ πιθανό το προσωπικό και οι επισκέπτες ενός κτιρίου να δυσκολευτούν να απομακρυνθούν με ασφάλεια από την επικίνδυνη περιοχή. Εμείς προσφέρουμε ένα σύστημα εκκένωσης κτιρίων με πολλαπλές χρήσης. Με εύληπτα φωνητικά μηνύματα καθοδηγεί τους ανθρώπους να αντιδράσουν σωστά και ήρεμα σε κάθε κίνδυνο, μεταδίδει ανακοινώσεις, οδηγίες και μουσική υπόκρουση.


ΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

Με ειδικό λογισμικό απεικονίζουμε σε κατόψεις όλα τα επίπεδα του κτιρίου με τους ανιχνευτές, τα κουμπιά και τις διεπαφές εντολών και σημάτων εισόδου. Σε περίπτωση συναγερμού ή βλάβης οι σχετικές συσκευές αλλάζουν χρώμα ή αναβοσβήνουν και με ηχητικό σήμα ενημερώνεται ο χειριστής, εντοπίζει με ακρίβεια το σημείο και το χώρο που κινδυνεύει και το σύστημα του υποδεικνύει τις κατάλληλες ενέργειες. Μπορεί να μεγεθύνει το χώρο του συναγερμού και να εκτυπώσει τη ταχύτερη διαδρομή προς τη πυρκαγιά για να κατευθύνει τη πυροσβεστική υπηρεσία.